„Dane ruske kulture“ u Novom Sadu.

плакат_новисад 2017_400

U Novom Sadu se od 6. do 12. marta 2017. godine održava Balkanska regionalna izložba „Salon knjiga. ArtEkspo. Obrazovanje“ u okviru koje će Asocijacija „Rusija“ u saradnji sa Ruskim domom iz Beograda i Koordinacionim savetom ruskih sunarodnika u Srbiji organizovati „Dane ruske kulture“ – manifestaciju koja ima petogodišnju tradiciju održavanja u Vojvodini  i Novom Sadu.

Organizatori predlažu da posetite stalni izložbeni prostor sa ekspozicijama predmeta primenjene umetnosti, suvenirima, nakitom, knjigama, zatim umetničkom izložbom slika ruskih sunarodnica u Srbiji, kao i dečju izložbu „Cvetna ćirilica“ koju su pripremili učenici osnovnih škola iz Novog Sada. Izložbeni prostor će raditi svih 7 dana trajanja manifestacije, a tokom kojih će biti organizovan i bogat kulturni program uz učešće kolektiva naših sunarodnika, prijatelja, učenika osnovnih škola iz Novog Sada, Beočina i Beograda, kao i prezentacija književnih prevoda i Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Pozivamo Vas na ceremoniju otvaranja „Dana ruske kulture“ koja će se održati 6.marta u 15h.

Adresa Novosadskog sajma:  Hajduk Veljkova 11.

U nastavku se upoznajte sa programom „Dana ruske kulture“:

Program_srpski_2017