Презентација курса руског језика за привреднике.

161У среду, 12.фебруара 2014.године, у Регионалној привредној комори Новог Сада одржана је презентација курса руског језика за привреднике који желе да науче или усаврше руски језик. Презентацију је припремила Асоцијација привредника малог и средњег бизниса „Русија“ у сарадњи са Руским центром науке и културе (Руским Домом) у Београду.

Присутнима су се обратиле шефица протокола РПКНС, госпођа Надежда Белић, и директорка Асоцијације привредника „Русија“, госпођа Марианна Младеновић. Марианна Младеновић је саопштила присутнима да је пројекат курса руског језика за привреднике у РПКНС резултат потписаног Договора о сарадњи између две организације и нагласила: „Наша тежња је била, и остаје, да олакшамо предузетницима могућност пословања са Русијом, а овладавање руским језиком томе свакако доприноси.“

У првом делу презентације, посвећеном важности руског језика за предузетништо, говорио је представник Руског Дома, господин Илија Тјапков. Представница Асоцијације привредника малог и средњег бизниса „Русија“, млада специјалисткиња за руски језик, Христина Гулиашвили, одржала је аудио/видео презентацију курсева руског језика осмишљених управо за примену у сфери бизниса. Учесницима презентације је приказан и исечак снимка отварања Олимпијских игара у Сочију-2014, „Азбука Русије“.

Након презентације су представници Руског Дома и Асоцијације привредника „Русија“ одговарали на питања присутних у вези са представљеном концепцијом одржавања курсева пословног руског језика.

1940243_10203316766868018_1349011873_n1

У току је упис за полазнике курсева који ће почети одмах након формирања група. Сам програм курсева ће бити утврђен у сарадњи са будућим полазницима. Контакт особа за сва питања: Надежда Белић, 021 480 20 75.