ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНИХ И КУЛТУРНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ГРАДА НОВОГ САДА У РУСКОМ ДОМУ

RD1-800x350Град Нови Сад у сарадњи са Руским домом и Асоцијацијом привредника „Русија“ организовао је презентацију привредних и културних потенцијала Града Новог Сада у Руском дому у Београду, 29. марта 2013.

На промоцији су присуствовали амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, амбасадор Беолусије у Србији Владимир Чушев, градоначелник Новог Сада М. Вучевић, председник Скупштине општине С. Севићем, дипломатски кор Русије и Белорусије, представници пословног света Србије.

RD11Инвестиционе потенцијале и расположиве локације представила је шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић. Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски говорио је о пољопривреде, док је помоћник директора Туристичке организације Новог Сада Радован Јокић предочио туристичке могућности Новог Сада.

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић скренула је пажњу на традиционалне културне вредности Новог Сада, са посебним освртом на Фестивал словенске писмености, који ће у организацији Града Новог Сада и Нижњег Новгорода бити одржан у мају ове године у Новом Саду.

RD2Такође представљене су активности Новог Сада на реализацији иницијативе за кандидатуру за Европску престоницу културе 2020. године.

Након презентације уприличен је културно-уметнички програм у којем су учествовали фолклорни ансамбл “Вила“, а у холу Руског дома постављена продајна је изложба старих заната, специфичних за Нови Сад, и изложба савремених фотографија Новог Сада, аутора Дарка Дозета.