Представљање општине Беочин

Општина Беочин је 16. новембра у великој сали Руског центра за науку и културу представила своје економске, привредне и културне потенцијале.

Иницијативу за овај пројекат покренула је Асоцијација предузетника малог и средњег бизниса „Русија“ из Беочина.

Присутнима су се обратили директор „Руског дома“ у Београду Михаил Денисов истакавши велику важност продубљивања и ширења спона међу нашим народима, затим председник општине Беочин мр. Богдан Цвејић, који се захвалио љубазним домаћинима за пажњу која се посвећује културним, историјским и економским везама између руског и српског народа. Марианна Младеновић је истакала   да  је изузетно  радује  што су иницијативе за представљање општине Беочин, т.ј да општина представи своје привредне, културне и туристичке потенцијале на овом месту уродиле плодом  и што њјој  је указана част да се овом приликом обрати.

Општина је до сада остварила изузетну сарадњу са руским друштвима, у оквиру које се на радију Беочин емитује једина емисија на руском језику у Србији, „Прозор у Русију“, која је 2011. године била подржана од стране Фондације Руски Мир. Такође је, у априлу 2010. године, у Беочину одржана изложба фотографија поводом године космоса, чија је првобитна поставка била управо у Руском дому, и том приликом одржан је округли сто са представницима Руског дома, Амбасаде Русије, као и Руске школе при Амбасади РФ у Србији. Делегација је посетила основну школу и Беочину и даровала књиге и уџбенике на руском језику, а такође је и представник Руског дома почетком септембра ове године био наш гост на традиционалној туристичкој манифестацији „Баношторски дани грожђа“, где се упознао са делом привредног потенцијала наше општине.

Општина Беочин је представила Удружење жена „Моје селанце“ и „Горска ружа“, чула се музика у извођењу тамбурашког оркестра „Сремске ноћи“ из Беочина и хора „Миленко“, а своје умеће показали су и ученици музичке школе при Дому културе у Беочину, Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“ организовало је изложбу фотографија српских и руских фотографа не тему „Православље на интернету“.