Прва и једина радио-емисија на руском језику „Прозор у Русију“.

Емисија на руском језику „Прозор у Русију“ покренута је у марту 2010.  године, а у току 2013. године  биће  реализована уз подршку фонда „Руски свет“.

У свакој емисији даје се преглед политичких, економских и културних дешавања у Русији током протекле седмице, као и културних манифестација у Србији које се односе на живот и рад руских сународника. Емисија се, затим, састоји из дела посвећеног историјским годишњицама и прославама јубилеја у Русији, рубрике под насловом „Зашто тако говоримо?“, инфо-блока о дешавањима на пољу културе између Русије и Србије, а цела емисија је пропраћена савременом руском музиком.

Битно је нагласити да емисија излази на руском језику и да су њени аутори руски сународници.

Прва и једина радио-емисија на руском језику „Прозор у Русију“ до 24. јуна 2012. године се снимала и емитовала на станици Радио Беочина, а од поменутог датума се снима и емитује на Радио-телевизији „Делта“ у Новом Саду, која покрива 90 одсто територије Војводине и једна је од најпопуларнијих радио станица у Војводини, на којој се емитује и радио „Глас Русије“. Термин емитовања је недеља у 13.00 часова, на таласима 89.5 мгх. , реприза понедељак и уторак у 17.00 часова. Уз то, од 15. јануара 2013. године се радио-емисија емитује и на Радио „Центар“, Београд.