Округли сто поводом „200-годишњице Бородинске битке“

23. маја 2012. године у сали за конференције Руског дома у Београду одржан је Округли сто, који је посвећен историјској теми «200-годишњици Бородинске битке». Манифестација је одржана у оквиру трансбалканског међународног образовно-културног семинара, у организацији Асоцијације привредника „Русија“ из Новог Сада уз подршку Руског центра за науку и културу у Србији.

У раду округлог стола учествовали су студенти Државног педагошког универзитета „Лав Толстој“, ученици гимназије из Врбаса, ученици туристичке школе из Новог Београда, студенти више педагошке школе из Сомбора, омладинске екипе Друштва сународника «Русија» из Новог Сада, Друштва српско-руског пријатељства из Бечеја, Друштва сународника „Руски талас“ из Београда, Друштва српско-руског пријатељства „Род“ из Врбаса.

Округли сто су водили чланови Друштва сународника „Русија“ Валерија Миленковић и Гуљмира Кадибекова, уредника историјске хронике радио-емисије „Прозор у Русију“, коју припремају наши сународници из Србије.

По завршетку округлог стола, још дуго су трајали разговори у неформалној атмосфери. Сви учесници и гости овог скупа са задовољством су се задржали у разгледању изложбе „О историјату Руске Православне заграничне Цркве“, која је изложена у галерији Руског дома.