Одржани састанци руководиоца групе волонтера из Србије на Универзијади, директорке Асоцијације привредника малог и средњег бизниса „Русија“, са представницима Републике Татарстан.

slika_Tatarstan

18.јула је у Парку Универзијаде, град Казањ, обележен празник посвећен тиму волонтера, на коме је градоначелник града Казања, Ильсур Метшин, уручио писма захвалности организацијама које су организовале своје младе руске сународнике из дијаспоре и укључиле их у волонтерски сервис Универзијаде. Писмо захвалности и диплома за велики допринос организацији и реализацији ХХVII Светске летње Универзијаде 2013. у граду Казањ, као и развитку сверуског волонтерског покрета, уручени су и Асоцијацији привредника малог и средњег бизниса „Русија“ из Србије. Изражавајући своју захвалност, Ильсур Метшин је истакао и како је ова Универзијада била приличан успех, као и да су за то, по речима Градоначелника, у великој мери заслужни управо волонтери.

За време трајања Универзијаде одржани су састанци руководиоца групе волонтера из Србије на Универзијади, директорке Асоцијације привредника малог и средњег бизниса „Русија“, са представницима Одељења за везе са иностранством Републике Татарстан, Привредне коморе Републике Татарстан, Директором Казанског сајма и Председником Асоцијације привредника малог и средњег бизниса Републике Татарстан. Сусрети су имали конструктиван и радни карактер, и у оквиру истих су се разматрала питања сарадње руских сународника који живе у Србији са Републиком Татарстан, као и могућности економске сарадње двеју Асоцијација.

У наставку следи интервју са Председником Асоцијације привредника малог и средњег бизниса Републике Татарстан у коме упућује и лепе жеље привредницима малог и средњег бизниса из Републике Србије.

DCIM101MEDIADCIM101MEDIA