Књижевно вече Владислава Романова „Тајне руске историје“

У Великој концертној дворани Руског дома у Београду 21. јануара 2013. године у 19 сати одржаће се књижевно вече Владислава Ивановича Романова  „Тајне руске историје“.
Владислав Иванович Романов је познати руски прозаик, драматург и сценариста.Члан је еснафа сценариста Савеза филмских радника Русије. Заслужни је радник културе РФ. Руководилац сценаријских радионица Свесавезни државни институт кинематоградијеи Московском државном институту за културу.

Завршио је Московски државни универзитет културе (1971) и Свесавезни државни универзитет кинематографије (1980). Добитник је награда на Свесавезним конкурсима за најбољи позоришни комад (1987) и најбољи играни филм (1983). Лауреат је награде магазина „ Промена“ за најбољу причу године (1987). Добитник је награде Свеза писаца СССР, Савеза филмских радника СССР за сценарио троделног филма  „Напад на ГОЕЛРО“  (1987). Добитник прве награде на Свесавезном конкурсу за најбољи играни сценарио под слоганом  „Човек са еполетама“(2001).

Аутор је дечијих књига „Свјатополк“  и   „Владимир“, аутор је „Историјских анегдота“ – зборник од пет књига, написао је књигу „Наш пријатељ биоскоп“, аутор је бројних текстова и прича објављених у алманасима, часописима у последњих петнаест година. Написао је више романа, који чекају да буду објављени. Аутор је сценарија за филмове „Адмирал“ (2008), „Збогом докторе Чехов“ (серијал) (2007), „Ловац“(2004) и многих других.