ДАНИ РУСКЕ КУЛТУРЕ – 2014

timthumb

У периоду од 28. фебруара до 4. марта 2014.године, у граду Новом Саду биће одржан сајам „Салон књига, Изложба уметности АРТ ЕКСПО, Сајам образовања – Путокази“, у оквиру којег ће Асоцијација привредника малог и средњег бизниса „Русија“ у сарадњи са Руским Домом по други пут у Војводини и Новом Саду организовати „Дане руске културе“. Са великим задовољством Вас обавештавамо да ће ове године на инфо-пулту бити представљена и култура Тулског региона,оличена у Тулском Државном Педагошком Универзитету „Л.Н.Толстој“.

Позивамо Вас на церемонију отварања „Дана руске културе“ која ће се одржати 28.фебруара у 13 часова. Молимо Вас да нам укажете ту част и уприличите својим присуством нашу манифестацију чији је циљ буђење ширег  интересовања српског друштва за културно наслеђе Русије.

ПРOГРAM – ДАНИ РУСКЕ КУЛТУРЕ

ПЕTAК 28. ФEБРУAР

Дани руске културе – Асоцијација привредника малог и средњег бизниса „Русија“ и Руски Дом
Салон књига – изложбени простор, сцена. Отварање „Дане руске културе“:
12 – 13 h   Уметнички програм  oмладинског културног центра града Суботице „Монмираж“ – руководилац Олга Пугачова
Наступ хора „Свети Роман Слаткопојац“ , диригенткиња :  Евгенија Којић

СУБОТА 1. MAРT

Салон књига – изложбени простор, сцена.

15 –16 h    Предавање-презентација с интерактивним елементима „Национално и интернационално у књигама за децу и о деци Л.Н.Толстоја“ – доценти катедре руског језика и књижевности Абрамова В.И. и Архангелскаја Ј.В

Уметнички програм Руске школе при Амбасади РФ у Србији

На инфо-штанду – „Народна играчка у контексту  традиционалне културе Тулског краја“ – доцент катедре руског језика и књижевности Абрамова В.И..

НЕДЕЉА 3. MAРT

Салон књига – изложбени простор, сцена.

16 – 17.30 h  Презентација и предавање на тему „Лав Толстој и Срби. Српски Толстој“ – историограф руске емиграције А.Б. Арсењев.

Предавање и презентација „Јасна пољана у животу и делу Л.Н.Толстоја“ – доценти катедре руског језика и књижевности Абрамова В.И. и Архангелскаја Ј.В.

Дечији балетски студио „Феличита“ – руководилац Ана Петровић, Крушевац

ПOНEДEЉAК 4. MAРT

Салон књига – изложбени шростор, сцена

14 – 15 h Државни педагошки Универзитет „Л.Н.Толстој“, град Тула – презентација Универзитета и програма едукације иностраних студената – проректор за васпитни рад Калинина З.Н.

Тапавчевић Милена – презентација превода књига савремене руске прозе „Бисери савремене Русије“

Вокални перформанс младе уметнице Теодоре Стојиновић (руске романсе)

УTOРAК 5. MAРT

Салон књига – изложбени простор, сцена

12 – 13 h Предавање-презентација „Жива реч Л.Н.Толстоја: језичке иновације писца“ – доцент катедре руског језика и књижевности Архангелскаја Ј.В.

Дечији руски хор гимназије „Ј.Ј.Змај“

ДОБРОДОШЛИ